Grad de dificultate: foarte mic
Timp de preparare 20- 30 minute
Ingrediente:
-2 litri apa (sau supa de legume)
-1 – 2 salate maricele – taiate fideluta
-1 ceapa – tocata marunt
-omleta din 2-3 oua, care – dupa ce se raceste – se taie fasii (e bine ca omleta sa fie cat mai intinsa ca fasiile sa iasa uniforme)
-suc de lamaie dupa gust
-patrunjel verde – tocat
-sare, piper
-putin ulei
Mod de preparare:
-se pune intr-o oala mica putin ulei, o ceapa tocata, sare, piper si oleaca de apa (nu trebuie sa se prajeasca, doar fiarta – inabusita)
-cand e gata se adauga apa (supa), iar dupa ce s-a incalzit bine se adauga salata taiata fidea;
-se mai lasa putin cat sa fiarba salata;
– se adauga suc lamaie (dupa gust);
-se adauga omleta taiata fasii;
-patrunjel frunze tocat .
-se mai lasa nitel pe foc mic si se mananca calda sau rece cu paine prajita.
Pofta buna!!!
Sugestie:
Pentru gurmanzi se poate pune in supa piept de pui (fiert si taiat bucatele).
Cu multumiri pentru reteta, Anei -Maria! |
Traditii:
In alte regiuni ale tarii se face omleta cu sunculita sau slanina, usturoi si se drege cu lapte batut si smantana insa iese ca o ciorba fiind mult mai acra.
Mmmm! Trebuie încercată neapărat! 🙂 Mersi de reţetă!
Cu placere! Sper sa-ti placa!
Pingback: Clipe încremenite (300712) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare
Pingback: Lătrături ocoşe (300712) « Ulise al II-lea cel Ocoş
Pingback: Vechi scăpărări (300712) | Amintiri din filumenie
Pingback: Alt joc cu poze – 29.07.12 « Florina Lupa Curaru
Pingback: Pe chibrituri: Flacăra chibritului « Blog de Filumenistă
Pingback: Pe chibrituri: Fabrica de chibrituri București « Blog de Filumenistă
Pingback: Viaţa-n imagini (300712)
Pingback: Viaţa-n imagini (050812)
Pingback: Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare
Pingback: Lătrături ocoşe (050812) « Ulise al II-lea cel Ocoş
sounds good!
Multumesc! 🙂